NAJBOLJI RECEPT ZA PUNJENE PAPRIKE !
PUNJENE PAPRIKE
Sastojci
4 osobe
1 Fant za punjenu papriku i sarmu
50 g suhih grožđica
40 g pinjola ili oguljenih badema
400 g mljevene teletine
100 g Riže okruglo zrno
Vegeta Maestro origano
200 g Sjeckane rajčice Podravka
100 g skute ili nekog mladog sira (može i kremasti sir ili ricotta)
100 ml maslinova ulja
4–6 paprika (crvenih ili žutih)
Priprema
- 1.Sadržaj vrećice Fanta pomiješajte sa 100 ml mlake vode i ostavite nekoliko minuta. Grožđice prelijte toplom vodom. Pinjole (ili bademe) popecite na 3 žlice ulja.
- 2.Mljevenom mesu dodajte pripremljeni Fant, rižu, ocijeđene grožđice, popržene pinjole (ili bademe) zajedno s uljem, origano, sjeckanu rajčicu i dobro promiješajte. Na kraju umiješajte na kockice narezanu skutu (ili koji drugi sir).
- 3.Paprikama odrežite gornji dio s peteljkama (1/3) da dobijete poklopce, zatim im izvadite sjemenke. Pripremljenim nadjevom napunite paprike.
- 4.U tavi zagrijte ulje i lagano popecite papriku, a zatim je stavite u nauljenu vatrostalnu posudu i prelijte ostatkom ulja. Paprike pecite 40 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 °C.
Posluživanje:
Pečene paprike poslužite sa salatom.
Savjet:
Poklopce paprika stavite u posudu za pečenje i ukrasite prilikom serviranja jela.
Pečene paprike poslužite sa salatom.
Savjet:
Poklopce paprika stavite u posudu za pečenje i ukrasite prilikom serviranja jela.
Izvor: coolinarka.com
Primjedbe
Objavi komentar